2PL2fXpX uk

10 квітня 2016 р. відбулось святкове богослужіння, яке розпочав пастор Гайдук Сергій Савелійович. Рукопокладення диякона – це особлива подія для місцевої церкви і радісна подія для брата Рабчуна Леоніда, його дружини Надії і дітей.

У своїй проповіді Григорій Бортманський, заступник голови ООЦ, зазначив, що першим, кого в Євангелії названо дияконом, був Ісус Христос: Лк.22:24-27 «Я серед вас як слуга (грецьке «дияконос»)». Він для нас приклад у всьому: як в житті, так і в служінні. Також дияконія – це загальне служіння всіх членів церкви: «служіть (дияконія) один одному» 1 Петра 4:10, згадуються також особливі сестри-диякониси (Рим.16:1).

У вузькому розумінні диякон – це доморядник Дому Божого (1 Тим.3:15), тому він має бути вірною, Божою людиною.

Служитель церкви Ігор Беженар говорив на тему «Послух» згідно тексту Єв. Івана 21. Християни, як і всі люди, схильні покладатись на власний досвід. А якщо вказівка Христа закинути сіті вдень протирічить досвіду? Тим більше, ми схильні покладатися на свій досвід,  а не на слова Христа. Послух словам Ісуса приніс благословення – такого великого вилову не очікував ніхто. Непослух розцінюється Богом як гріх ідолослужіння, натомість послух – це завжди благословення!

Отож, ми всі як члени Тіла Христового маємо бути слухняні Богові і один одному, від цього буде благословення.