002

23 серпня 2015 року в церкві с. Вітковичі, Березнівського району, відбулось богослужіння і рукопокладення брата Гайдука Сергія Савелійовича на пасторське служіння.

На початку зібрання брат Гайдук Сергій Савелійович зачитав текст Матвія 19:27 «…от усе покинули ми, що буде нам?»

Прозвучали такі основні тези: - є те, що ми маємо залишити заради небесної нагороди; - є те, що ми маємо з собою взяти; - чи все те, що ми беремо з собою буде варте нагороди?

Далі адміністратор Біблійного інституту, Басараба Богдан звернувся до усіх присутніх словами «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеке від Мене». Чи справді Господь, є Господом мого життя? Наш час, плани, обдарування все має бути віддане Господу.

Потім заступник голови Об′єднання, Бортманський Григорій Ростиславович проповідував на тексти з Першого листа Солунянам 5:12-13 і 1 до Тимофія 5:17 про відповідальність церкви за свого пресвітера. Служіння пастора зумовлено Божим будівництвом і потребами церкви. Церква потребує служіння пастора, але вона несе відповідальність з ате, щоб:
Коритися (як пастор буде пасти, якщо вівці непокірні);
Проявляти пошану і матеріальну підтримку (Господь наказав робити це);
Захищати пастора (вражу пастиря і розсіються вівці).

Благословіння церкви у великій мірі залежить від її відношення до свого пресвітера.Голова ООЦ Василь Захарович Басараба зачитав із послання Петра 3:1-5 про обов′язки пастора: пасти і захищати, застеріг про небезпеку панування над Церквою. І про важливість підтримки служіння пастора від його дружини.

Молитву з покладанням рук звершували Басараба Василь Захарович та Бортманський Григорій Ростиславович.