28 жовтня 2012 року після декількох пісень прославлення в Рівненській церкві «Благодать» звучали молитви подяки і поклоніння Всемогутньому Богові за цей особливий день в житті церкви – день рукопокладення трьох братів на дияконське служіння.
Пастор церкви Андрій Корнійчук звернувся до всіх присутніх з проповіддю про церкву, про певні правила за якимим живе церква, так як являється водночас і організмом і організацією. Ми один одному брати і сестри, а Голова церкви – Христос. Але певні люди займають деякі позиції служіння, щоб у всьому панував порядок і мир. Андрій зачитав уривок з Першого послання до Тимофія, 3 глава, де говориться про те, яким має бути пресвітер, а з 8 вірша говориться про те, яким має бути диякон. Бог вказує кого поставити на служіння. Отож, дияконом може бути той, кого поважають, той який не двомовець, не відданий вину (абсолютна відмова від вина), той який береже таїнство віри в чистій совісті (тобто покірний Слову Божому). Він не йде на жодний компроміс.
001Під час випробовчого терміну брати, яких обрала церква, Яковчук Вадим Васильович (дружина Ірина), Довгалюк Іван Петрович (дружина Тетяна), Турчак Олег Іванович (дружина Ірина) - виявились відповідальними і бездоганними (бездоганний не означає досконалий, це означає той, якому немає за що дати догану).
Далі слово звучало до їх дружин. 11 вірш говорить, що їх дружини мають бути: поважні, не обмовливі, тверезі (це ті, які не впадають у паніку з будь-яких причин) та вірні у всьому (вона за своїм чоловіком та за свого чоловіка), її віра грунтується на Слові Божому.
12 вірш говорить про те, що диякон має бути чоловік однієї дружини, тобто відданий, вірний і посвячений одній єдиній, але служити багатьом в церкві. Він має добре рядити в домі своєму і виховувати дітей. Все починається з власного дому, з сім’ї. Бог дає сім’ю, щоб ми вчились вірності. Як батько, він має берегти серця дітей, піклуватись про них, не заводити свою сім’ю в безвихідь.
В 13-му вірші говориться, що хто виконує своє служіння добре, той набуває собі вищу ступінь і велику відвагу у вірі в Христа Ісуса.
Бог шукає вірних людей і робить їх здібними до різного служіння.
Потім була пісня і церква спільно молилась за подані молитовні потреби.
Після цього Ілля Максимович Корнійчук, пресвітер церкви с. Колоденка, член обласної пресвітерської ради, сказав коротке слово до дияконів та їх дружин.  В Єрусалимській церкві, з ростом кількості тих, хто увірував, виникла потреба піклуватись про їх щоденні потреби. Апостоли потребували помічників (Дії Апостолів 6 розділ). Так само і тепер. В кожній церкві є вдови, сироти, хворі, неповносправні. Про таких, в першу чергу, і про їх матеріальні потреби мають піклуватись диякони. Щоб служити потрібно багато сили, мудрості, разом з тим, треба бути готовим і до випробувань.
Вислухавши слова настанови, брати по черзі висловили свою згоду, сказавши перед церквою «так». Також і їх дружини дали свою згоду бути помічницями своїм чоловікам у цьому нелегкому і відповідальному служінні. 002
Потім була звершена молитва з покладанням рук. Спочатку молились дружини, потім брати, потім церква і служителі церкви.
Привітання і квіти – приємне доповнення до всього, що було сказано, а потім щоденне життя і служіння для слави Божої і для людей.