IMG 2018

Ось я, пошли… Як би ви продовжили речення? Приємно, що в час нестабільності, матеріалізму та охолодження любові є ті, хто готовий сказати: «Ось я, пошли Ти мене…» І саме на знак ствердної відповіді Богові 17-го травня 2015 року у Першій Рівненській церкві ЄХБ відбулося урочисте богослужіння з нагоди рукопокладення на дияконське служіння Дениса Тракалюка та Романа Пузиченка. Цього, скажімо, сімейного свята члени церкви підготували святкову програму: пісні, вірші та теплі слова підтримки.

Слово настанови виголосив голова ООЦ ЄХБ в Рівненській області Василь Захарович Басараба. Він нагадав всім присутнім про те, що для Бога є цінним, коли люди чують заклик і хочуть виконувати Божу волю. Для братів Дениса та Романа він зачитав уривок із 1 Тимофія 3:13 і побажав бути вірними та добре виконувати доручене їм Богом дияконське служіння. Василь Захарович також звернувся до всіх членів Першої рівненської церкви і у побажання зачитав текст із 1 Солунян 5:12,13, зробивши акцент на тому, щоб ми шанували тих, хто звершує служіння, і не забували підтримувати їх молитвою. Мабуть, це найменше, що ми можемо зробити.

Цінним і цікавим було побажання і пастора Першої рівненської церкви Олександра Приходька. Він зачитав один вірш із книги Дії святих апостолів 8:30: «Пилип же підбіг і почув, що той читає пророка Ісаю, та й спитав: Чи розумієш, що ти читаєш?», а потім загострив увагу слухачів на слові «підбіг». Час дорогоцінний та швидкоплинний, тому варто бути швидким на тепле слово й практичну допомогу.

Урочисті слова, настанови, пісні, вірші, молитва рукопокладення,  квіти, книги та сертифікати - так Перша рівненська церква відзначила рукопокладення дияконів Дениса Тракалюка та Романа Пузиченка. А завтра – новий тиждень, і як ми продовжимо речення «Ось я, пошли…»? Запитання стосується не тільки Дениса та Романа, а й кожного християнина незалежно від віросповідання чи членства в церкві.

Реальність покаже. Бог перевірить. Мудрості і сили кожному з нас для виконання Божого доручення!