foto 1

 4 квітня 2015 року відбувся щорічний конгрес християнської молоді Рівненщини, який об’єднав молодь не лише нашої, але й інших областей.

«Зростати. Палати. Спасати» - саме таким був девіз конгресу, в основу якого покладено вірш із послання до Римлян 12:11: «У ревності не лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві». Цього року молодь по-особливому розмірковує над цим текстом зі Слова Божого. Ми, молоді християни, повинні докладати усіх зусиль для духовного зростання, щоб мати гаряче серце, яке небайдуже до інших людей, тих, які ще не знають Господа.

   Розпочався конгрес зі спільного прославлення. Усі разом ми дякували Господу, хвалячи Його своїми молитвами, читаючи уривки зі Слова Божого, співаючи Йому величальні псалми разом з християнським музичним гуртом «Меоріт».

   З вітальним словом звернувся до молоді Володимир Васильович НЕСТЕРУК, пастор Рівненської церкви ЄХБ  «Відродження». Він закликав усіх дивитися на вічне, а не тимчасове, на Господа, а не обставини, зачитавши уривок з 2 послання до Коринтян 4:18: «Коли ми не дивимося на видиме, а на невидиме. Бо видиме дочасне, невидиме ж вічне!». Володимир Васильович звернувся до Господа у молитві з проханням благословити молодь, аби кожен під час конгресу почув і зрозумів Божі істини.

   Новим, проте дуже цікавим та ефективним, цього року було навчання на заздалегідь обраних семінарах. Так, Олександр САВИЧ, пастор церкви ЄХБ «Гологофа» м.Луцька, проводив семінар «Духовне лідерство, авторитетність, репутація, чистота». Брат Олександр розповідав про те, що служитель Божий повинен бути людиною, яка відповідально й посвячено розвиває свій потенціал для того, щоб служити іншим, бути нижчим і віддавати всю славу Господу, як це робив Ісус Христос, будучи на землі.

 Петро ПЕТРЕСКУ, пастор церкви ЄХБ м.Чернівці, на семінарі «Духовний спротив» разом з молоддю розмірковував над тим, як потрібно вести духовну боротьбу. Адже стріл лукавого дуже багато, він забирає серця людей у полон фізичних і духовних залежностей. А ми, люди, які знають Господа, повинні пильнувати за власною чистотою і пам’ятати, що воюємо на стороні Переможця – Ісуса Христа, в Якому наше визволення та свобода.

   Юрій ШЕЛЕСТУН, директор місії «Подорож по Біблії» в країнах СНД, навчав молодь бачити унікальність і глибину Старого Заповіту, який надзвичайно тісно пов’язаний з Новим. Брат Юрій у цікавій інтерактивній формі допоміг узагальнити й краще зрозуміти історичні, географічні, культурні й духовні аспекти Старого Заповіту.

   Андрій КОРНІЙЧУК, пастор церкви «Благодать» м.Рівного, керівник молодіжного служіння ВСЦ ЄХБ України, на семінарі про дошлюбні стосунки давав цінні поради про те, як зберегти чистоту у цій важливій сфері, за якими принципами потрібно будувати сім’ю і як побачити Божу волю.

   По завершенні семінарів відбулося цікаве ток-шоу зі спікерами Олександром Савичем та Юрієм Шелестуном. Брати відповідали на актуальні для молоді запитання, ділилися прикладами з власного життя та служіння Господу. Наостанок вони побажали усім шукати Божу волю, щоб сповна використати всі дари і таланти для Його слави.

   Нехай Господь благословить кожне серце, яке почуло ці істини, аби ми могли постійно зростати, ревно палати й посвячено спасати!