Gl68Oz7H8cA

Весна розпочалася з  регіонального молодіжного зібрання Центрального регіону Рівненської області.

15 березня 2015 року в с. Городище зустрілася молодь з м. Здолбунів, м. Квасилів, с. Колоденка, м. Остріг, с. Плоска, смт Олександрія, с. Городище, с. Копитків, с. Вишеньки та м. Рівне, щоб разом навчитися «Любити і прощати», що і стало основною темою зустрічі.

Після спільної молитви молодіжних керівників Василь Захарович Басараба – пастор церкви с. Городище, обласний пресвітер – для всіх сказав настанови -побажання.

«А Богові подяка, що Він постійно чинить нас Переможцями в Христі, і запашність знання про Себе через нас виявляє на всякому місці! Ми - бо для Бога Христова запашність серед тих, хто спасається і тих, які гинуть 2 Коринтянам 2:14-15» Господь бажає, щоб ми не просто так проживали життя – Він хоче, щоб ми стали переможцями! Коли отримуємо перемогу – серце і уста відкриті, щоб послужити ближнім. І, як Діти Божі – маємо передавати запашність Євангелії, щоб Його Царство ширилось по-всьому світу.

Особливою частиною зібрання було прославлення, де разом з музичною групою с. Городище об’єдналися в хвалі Господа. Богдан Басараба закликав до молитви і ще раз підкреслив, що : «В руках Христа – цілий світ. Бог - сильний, і сила Його у великому відкритому серці, що переповнене любові до людей.»

Далі ми почули свідоцтво Софії Бабак з с. Плоска, що надихнуло задуматися над тим, щоб не робити серце затверділим. Господь кожен розкаяний гріх прощає.

Молодіжний керівник с. Вишеньки Роман задав питання, яке не залишило байдужим нікого : «Що нам прощено? Якою ціною? А ми вміємо прощати?» Христос помер за нас і Він перший зробив крок і простив нас. Вихід з будь-яких трудностей можливий, коли людина визнає Божу необхідність в її житті.

Молодь з м. Остріг також прийняла участь у служінні: «И служить Тебе я вечно буду, всей своей душой – повсюду. Сердце наполняй любовью, И веди меня в народы» - слова їх пісні, що прозвучала , немов заклик , щоб розширювати  свої власні кордони і служити Ісусу все більше.

Проповідь Олега Цимбаліста – молодіжного керівника церкви м. Остріг стала заключною частиною зібрання. Наскільки ми розуміємо прощення і любов Божу, так само я люблю і прощаю. Олег підвів до рішення, щоб вчитися любити і прощати ближнього згідно таких принципів:

-         я не буду згадувати твій гріх тобі;

-         я обіцяю не дорікати тобі;

-         я не буду згадувати про твої гріхи іншим;

-         я обіцяю відстоювати твоє добре ім’я;

-         я не буду згадувати про твій гріх сам собі;

-         я обіцяю не вести рахунок твоїм гріхам.

Непрощення  є страшним для віруючої людини, оскільки не тільки руйнує стосунки з іншими людьми, але й не дає Богові пробачити нам.

«А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як  Христос вам простив Ефесян 3:32 »

             Служіння завершилось молитвою та спілкуванням за чашкою чаю і словами Олега Цимбаліста: «Щоб будувати стосунки один з одним, треба вчитися любити і прощати. Адже ми з вами не на один рік разом!!!»

Примак Олена ц. «Дім Євангелія, м. Рівне»