005s

Свято хрещення відбулось 13 липня 2014 року в церкві ЄХБ «Гефсиманія» м. Здолбунів. Не дивялчись на похмуру погоду і дощ, друзі та рідні прийшли на берег озера, щоб стати свідками цієї особливої події в житті двох сестер та брата.

На початку заступник голови ООЦ ЄХБ Ільюк Михайло Андрійович нагадав, що головним завданням Церкви є проповідувати Слово Боже. Він зачитав чотири тексти зі Слова Божого (Мк.16:16, Дії 2:38, 1 Петра 3:21 та Мв. 3:13), які говорять про те, що таке хрещення, який зразок дав нам Христос і які необхідні умови для його звершення, а саме – людина має увірувати в Ісуса Христа і покаятись в своїх гріхах.

Перед тим, як звершувалось хрещення братові Володимиру і сестрам Наді і Каті зачитали вірш-побажання бути вірними Христу, щоби не траплялось в житті, а пресвітер місцевої церкви Бричук Тарас Олексійович нагадав, що вступивши в Завіт з Богом людина стає мертвою для гріха, хоч боротьба триває, і віднині починається нове життя для Бога – життя посвяти і служіння, виконання Його волі і цілковитої довіри Йому у всьому.

«Вірую!» і «Обіцяю!» звучали урочисті слова ствердження і обітниці. Їх чуло небо і весь духовний світ. До числа спасенних приєднались ще три душі.

Далі служіння продовжилось в Домі молитви. Перед звершенням молитви благословіння і Заповіді хліболамання, до усіх присутніх звернувся Михайло Андрійович. Він сказав, що цей день скоро прийде до завершення, і настануть будні практичного християнського життя. І хоч може бути важко, але треба пам’ятати, що «Бог вибрав нас, щоб ми йшли і приносили плід і щоб плід цей позостався і чого лише попросите у Отця в ім’я Моє, Він дасть вам» (Ів.15:16) Який же це плід? Перше – це покаяння, визнання своєї гріховності. Далі - святість. Спочатку цей плід недосконалий, але Дух Святий постійно працює в серці віруючої людини, формуючи її і преображаючи її в образ Ісуса Христа. З нашого боку потрібен послух. І щоб цей плід перебував, тобто була постійність в Ісусі Христі, вогонь на жертовнику потрібно підтримувати. І ще - плід уст, що славлять Бога – молитва, спілкування з Отцем. Далі в тексті записано заповідь Ісуса «любіть один одного». Християнство сильне, коли є любов один до одного, до ближніх, до ворогів, коли плачемо з тими, хто плаче, радіємо з тими, хто радіє. 

Нелегка вузька стежинка, але благословіння Боже тільки з тими, хто йде нею. Бог спас нас, щоб ми розповідали про це спасіння тим, хто ще не з Богом.