001

В неділю 10 квітня 2011р. особливе богослужіння з нагоди рукопокладення пастора відбулось в церкві смт Демидівка. Прочитавши Псалом 144, диякон Андрій Ніпрук закликав присутніх прославляти і хвалити Господа.

Після цього проповідував голова ООЦ Михайло Ільюк. Особливі слова настанови звучали для пастора Олега Федоровича Леоновця. Михайло Андрійович наголосив, що щира любов до Бога і людей має бути єдиною справжньою мотивацією у служінні. І самим цінним у вічності буде те, що зроблене для Господа. Христос поручив Петру турбуватись про «овечок», тричі запитавши його чи любить він Христа, більше ніж інші учні. Ця любов повинна виражатись на практиці в постійній турботі про Його Церкву – про духовну їжу, воду, захист для неї. Але саме головне пастор повинен цінувати людей, адже за них Богом заплачено надто високу ціну – Кров Ісуса Христа.

Після цього брати Ільюк М.А. та ГарбузюкС.О. звершили молитву з покладанням рук.

Диякони церкви висловили свої побажання Олегу і дякували Богові за молодого пастора. Брати і сестри обіцяли молитись за нього і слухатись його.

Поділився коротеньким свідоцтвом, диякон церкви с. Ставрів, Микола Костюкевич. Брат розказав як Бог вибрав його для спасіння з багатодітної сім’ї, де батьки невіруючі. Він щиро молиться за своїх рідних і просив підтримати його в молитві, а ще побажав, щоб Бог освячував церкву (1 Солунян 5:23).

Далі надали слово пастору церкви с. Ставрів, Олександру Романовичу  Котяю. Він прочитав уривок з 1 до Тимофія 1:12-17 і на основі цього тексту подякував Богові за те, що Він обирає на служіння.

І заключна проповідь прозвучала із уст заступника голови ООЦ, пастора цекрви смт Млинів, Сергія Олександровича Гарбузюка. Щоб в церкві був успіх, кожен має бути на своєму місці в Тілі Христовому і виконувати свої обовязки. В Першому посланні до Солунян (5:12-13) є слова, благання апостола Павла, щоб церква любила свого пастора, шанувала свого пастора. Хто такий пастор? Він поставлений Богом! Коли Ізраїль не шанував Моїсея – це був бунт проти Бога і за це Він карав народ. В Першому до Тимофія 5:17-19 про пасторів сказано, що вони: «...наділені подвійною честю.» Церква має тербуватись про матеріальний, фінансовий стан пресвітера. Сергій Олександрович ділився з власного досвіду про те, як його церква турбується про ньогоі як йому завдяки цьому легко нести служіння. В Першому до Коринтян 16:10-11 Апостол просить не зневажати молодим віком пастора. Сергію було двадцять дев’ять років, коли його вибрали пастором в Млинові. Але старші служителі в усьому підтримували. Радійте, коли пастор успішний, не заздріть, а підтримуйте його. Ще одна відповідальність пастора – це те, що він має дати звіт перед Господом за усіх, кого Бог поручив Йому. І на завершення брат Сергій просив багато молитись за пастора Олега, його сім’ю. Тому що багато молитви – багато сили!

Чоловічий гурт з церкви с. Ставрів протягом всього богослужіння радував присутніх своїм злагодженим співом.