001

30 січня 2011 року в церкві ЄХБ с. Верба відбулося святкове богослужіння присвячене рукопокладенню на пресвітерське служіння брата Сизюка Степана. З цієї нагоди церкву відвідали чоловічий хор з церкви м. Дубно, а також пастори із Радивилова Калашніков Володимир Дмитрович та з міста Дубно – Олександр Войтицький. У своїх проповідях брати бажали молодому служителю зберігати вірність Богові, чистоту і святість.

Зі словом настанови також звернувся перший заступник голови ООЦ, пастор церкви ЄХБ «Відродження» Володимир Нестерук. Прозвучали слова підбадьорення, але разом з тим, нагадувалось про відповідальність і обов'язки служителя. По особливому підкреслено, що Божий служитель повинен бути постійний у служінні. Не за настроєм чи бажанням, а з любов'ю постійно звершувати служіння Богові і людям, бо Христос говорив: «хто кладе руку свою на плуга і оглядається назад, не придатний для Царства Божого» (Лк. 9:62).

Постійність повинна виявлятись в молитві, в дослідженні Слова Божого, у підтриманні особистих тісних взаємовідносин з Богом (1 Тим. 4:16).

Не тільки у важливих питаннях, але і у менш важливих справах, вірність має бути невід’ємною рисою характеру служителя. Ще одне – це співчутливість, не тільки на словах, а і на ділі. Пастор має «плакати з тими, хто плаче і радіти з тими, хто радіє». В його серці має бути місце для кожного.

На закінчення зачитали уривок з листа апостола Павла до Тита 1:6 про те, яким має бути пастор і старші брати разом звершили молитву благословення з покладанням рук.

Віримо, що відтепер два пастори Олександр Іванюк та Степан Сизюк пліч-о-пліч нестимуть служіння і ще багато душ Господь приєднає до церкви в селі Верба.