DSC_0454

Служіння сповнене любові... Саме ця надзвичайно важлива і, по-особливому актуальна для християн, тема, зібрала молодь центрального регіону Рівненщини  29 квітня у приміщенні церкви міста Здолбунів.

Розпочався з’їзд загальним поклонінням Господу. Лунали щирі псалми хвали та слави Великому Богу, об’єднуючи молодь в одну велику і дружну родину. Атмосферу поклоніння Всемогутньому  Творцю допомагав створити гурт прославлення з міста Острог. Ведучий, Олег Цимбалістий, особистими свідченнями та підбадьорюючими словами, налаштовував молодь на роздуми та аналіз особистого ходження перед Богом.

Які наші цілі в житті і нащо ми витрачаємо сили та час – запитував присутніх  в своїй проповіді обласний молодіжний керівник Рівненської області Роман Курбацький. Чи розуміємо ми, що є щось важливіше і цінніше в житті за перемоги та успіхи!? Є щось дорожче за кубок, отримати який  так часто прагне молодь, забуваючи про  небесну нагороду, яку Господь приготував тим, хто щось втрачає та віддає тут  на землі заради Нього.

Можна без любові співати псалом та проповідувати, можна без любові жертвувати кошти, але піти в інтернат на служіння до дітей сиріт без любові ти не зможеш точно – такими словами звернувся до молоді Сергій Нестерук, керівник місії «Агапе» в місті Рівне. Діти-сироти дуже тонко відчувають твоє ставлення до них. Вони немов каталізатори виявляють будь-яку нелюбов чи роздратованість з твоєї сторони. Та для них немає нічого кращого і дорожчого за твою любов та присутность, дружбу та спілкування.

Якщо наркоман чи алкоголік свідомо обирає свій шлях у житті, то сироти та вдови стали обділеною категорією суспільства не з власного бажання. Та це єдина верства населення про яку піклується сам Бог. Неодноразово в Святому Письмі Господь говорить, що Він сам заступається за вдів та сиріт, Він є їх Богом. А хто дає сироті – той позичає Самому Богу, говорить Біблія. Хто б хотів позичити Богові? Якщо в наш час існує постійна недовіра банкам чи кредиторам, то Богові, думаю, повірять всі. Та не з власної вигоди чи збагачення, посвятили себе на служіння дітям-сиротам християни нашої країни, а з любові в першу чергу до Свого Небесного Батька та одиноких дітей, з палким бажанням віддавати цю любов.

Вкінці з’їзду  кожен присутній мав можливість взяти фотокартку дитини-сироти, щоб молитися за її потреби та спасіння. Це був чудовий практичний крок виявлення любові у служінні.

Завершальну проповідь сказав пастор церкви «Фавор» міста Нетішин Курбацький Руслан. В 10 розділі Єванглії від Матвія, Ісус говорить, що Він Добрий Пастир. Саме пастирю, який кладе своє життя за овець, Він протиставляє наймита, який в час небезпеки кидає овець, та рятує себе. Руслан Васильович, примусив молодь замислитись, ким є вони. Чи служать вони людям з любові до них, чи з власної користі та вигоди? А якщо ти робиш щось без любові, то будь-які твої звершення та досягнення – як мідь дзвінка та бубон гудячий, написано в 13 розділі в посланні до Коринтян. Вони не мають ніякої цінності перед Богом. А Господь вкінці оцінить діло кожного і відплатись кожному згідно його справ.

По завершенні з’їзду молодь могла поспілкуватись та поділитись враженнями один з одним, смакуючи чаєм та булочками.

А чим наповнене твоє служіння та життя? Якщо не любов’ю, то проси її в Бога, Він дає кожному. Адже те, що ти робиш без любові, не має ніякої ваги!

Світлана Ворона

Attachments:
Access this URL (http://video.yandex.ua/users/alionaegor/view/1/#)#[Проповідь Руслана Курбацького]0 kB