004

Люблю Ісуса

З 11 по 13 травня 2012 року на території бази відпочинку «Берізка» с. Олександрія відбувся щорічний семінар для дитячих служителів. Його тема  – «Люблю Ісуса», таку ж назву має і табірна програма, представлена дитячим служителям.  Сюди з різних куточків Рівненщини з’їхалося 170 братів і сестер, аби вдосконалити свій духовний і професійний ріст.

Під час урочистого відкриття з вітальним словом до всіх звернувся керівник відділу дитячого служіння Олександр Ярмушко, який побажав кожному служителю не лише цього річ, але й надалі говорити дітям про головне – про Христа, і жити так, аби любов до Нього вони бачили в нас завжди. Сергій Качан, відповідальний  за дитяче служіння в Україні, навів статистику, що в нашій державі живе 8,5 мільйона дітей до 15 років, проте лише півмільйона з них має стосунки з Церквою. І ми повинні жити і служити так, щоб більше дітей пізнали Господа й не загубилися у цьому світі. Процитувавши Приповісті 14:8, він наголосив, що наша мудрість полягає в тому, щоб пізнавати й розуміти ту дорогу, якою веде нас Господь. Сергій Качан звершив молитву за проведення семінару та наше плідне служіння дітям.

Заступник старшого пресвітера - Андрій Васильович Ярмушко закцентував увагу на тому, що ми будемо гарними вчителями лише тоді, коли матимемо спрагу по Слову Божому, якщо читатимемо Писання не для когось, а особисто для свого серця. Затишну атмосферу на відкритті семінару створив гурт «Кредо», через пісні якого Господу линула слава за Його безмежну любов до нас. Ведучі спілкування Богдан Ярмушко й Тетяна Пузиченко зосередили увагу присутніх на тому, що означають слова «Люблю Ісуса», адже це не просто гучний вислів, а насамперед чисте та віддане Йому серце.

Табірні працівники вчилися не лише тому, як працювати з дітьми та підлітками, як доносити їм біблійні істини та будувати стосунки, але найперше мали нагоду переоцінити власні стосунки з Господом, чому сприяли щоденні лекції духовного зростання. Так, Андрій Корнійчук, пастор, та Всеукраїнський молодіжний керівник, зосередив увагу на житті Давида, його випробуваннях, на тому шляху, яким вів Його Господь, на тих духовних уроках, які ми можемо взяти для себе. Також Андрій Корнійчук говорив про важливість авторитету, яким ми повинні здобувати правильними стосунками з Богом і  людьми, а також благочестивим способом життя. Пастор церкви «Благодать» м.Києва Володимир Омельчук наголосив на важливості особистих стосунків з Господом, адже саме вони є основою всього нашого життя та служіння. Обласний керівник молоді Роман Курбацький говорив про важливість правильних рішень, цінностей та пріоритетів, які ми ставимо сьогодні перед собою.

На семінарі були запропоновані різноманітні курси, завдяки яким табірні працівники  могли більше дізнатися про те, як зробити своє служіння ефективнішим. Зокрема, курс для директорів табору проводили Сергій Качан, Володимир Омельчук та Олександр Ярмушко. Лекції для наставників читали Павло Матвійчук та Андрій Романюк. Як будувати роботу координаторів, розповідали Оксана Петрик, Олена Медведєва та Ольга Мирончук. Цікаві ідеї з рукоділля для дівчат і хлопців запропонували Наталія Ящук та Петро Гордійчук. З новими іграми знайомили спортінструкторів Андрій Черненков та Ольга Порохнява.  Наталія Бурмак й Алла Левчук ділилися власним досвідом того, як розвивати музичне служіння в таборі. Андрій Бражник провів цікаві тренінги на збудування команди.

13 травня відбулося закриття семінару, під час якого прекрасним співом прославляли Господа Віктор та Дана Шатецькі. Голова ООЦ ЄХБ Рівненської області Василь Захарович Басараба перш, ніж звершити молитву благословення на проведення дитячих літніх таборів,  виголосив проповідь Слова Божого, говорячи про те, що справжня любов до Господа – це посвячене Йому життя.  Семінар навчив кожного не лише зростати в служінні дітям, а найперше зростати в любові до Христа.