rivne1

Підготовка Фестивалю надії крокує Україною. На черзі – Рівне. Тут в останній день січня зібралися близько 250 пасторів та лідерів церков на семінар з учнівства та душеопікунства. За тиждень подібні семінари зустрічатимуть євангельські християни Івано-Франківщини, Волині, Тернопільщини, Закарпаття, Львівщини. Мета – не загубити людей, які вирішать слідувати за Христом 20 червня під час Фестивалю надії на стадіоні “Арена Львів”.

“Радість у Христі я знайшов! Він моє життя і спокій! Коли я до Нього прийшов, з того часу Батько Він мій”, – саме з проголошення власної віри, яка змінила їхнє життя, розпочалася зустріч у церкві ЄХБ “Відродження”. Після молитви проповіді та презентації спрямувалися до одного – як поділитися надією на Бога з українцями.

Василь Басараба, голова Рівненського обласного об'єднання церков ЄХБ, закликав одновірців до активної та відповідальної позиції: “Я вірю, що Божий промисел сьогодні відбувається. Є багато роздумів та думок щодо Фестивалю надії. У цьому складному часі Бог доручає Церкві Своїй виконувати велике доручення. Я не знаю усіх деталей майбутньої події,але точно знаю, що там, де проповідується Євангеліє, діє Дух Святий через Церкву Свою! Для мене незрозуміло, чому Бог не може працювати без нас, людей. У Бога є багато методів, але Йому потрібна і наша допомога. Бог шукає людей, щоб використати їх для покаяння грішників. Господь поклав всю відповідальність на Церкву Свою. Хотіли б ми чи ні, цей обов’язок покладений на нас. Коли Бог колись розпочав Свою роботу для покаяння Савла – майбутнього апостола Павла, – Він доручив продовжувати це Ананії. Ананія не був апостолом, пастором чи навіть євангелістом, але Бог доручив Йому привести до Себе таку величину, як Павло. Так само сьогодні Він потребує, щоб Церква долучилися до активного благовістя. Коли у дев’яностих прийшла свобода, ми не поспішали кликати людей до Господа. Нехай Господь сповнить нас рішучості цього разу. Час іде, люди навколо нас ідуть у пекло. Щодня у кожній церкви ми маємо молитися за фестиваль і щоб Господь показав нам тих людей, яких ми маємо запросити на цю подію”.

Олександр Гаврилюк, регіональний координатор по Фестивалю надії в області, наголосив на тому, що “кожен, хто долучається до благовістя, бере на себе велику відповідальність – адже душа людська найдорожча за все у Всесвіті”.

Фелікс Волошин, директор відділу Євангелістської Асоціації Біллі Ґрема з душеопікунства і роботи з новонаверненими у Східній Європі, продемонстрував відеозапис заклику до покаяння на одному з фестивалів в Україні. Тоді тисячі людей вийшли вперед, щоб присвятити своє життя Богу. «Після фестивалю у людей, що стали християнами, немає куди іти. Тому потрібно підготувати церкви стати відкритими та прийняти нових братів і сестер до духовної родини. Якщо ми хочемо виконати велике доручення, нам доведеться стати здатними прийняти того, хто відрізняється від нас. Мета душеопікунства – не тільки спонукати людей до покаяння, а й зробити їх учнями Христа», - закликав промовець. Він поділився досвідом щодо процесу душеопікунства, потреб новонавернених, етапів подальшої роботи з новонаверненими.

Олександр Міщук з Острога став наочним підбадьоренням для майбутніх душеопікунів. Хлопець їхав на Фестиваль надії-2007 до Києва з пляшкою пива, покаявся та сьогодні активно допомагає своїм землякам потрапити на «Арену Львів» 20 червня. Ще один цікавий факт, який озвучили під час семінару: один з координаторів по курсу “Християнське життя і свідчення” (ХЖС) Дмитро Колесник увірував під час подібної акції благовістя 1993 року у Львові і сьогодні є пастором церкви «Осанна» у Львові.

Наприкінці зустрічі відбувся міні-брифінг, під час якого директор відділу логістики Міжнародного фестивалю надії Михайло Наконечний та Фелікс Волошин дали відповіді на запитання учасників. Лунали молитви про Україну – прохання про мир, про зупинення зла та ненависті, єдність церков.

Майстер-клас для викладачів курсу ХЖС проходитиме 27-28 лютого у Львові. Планується підготовка 300 викладачів, які у березні-квітні проводитимуть навчання за цим самим курсом у церквах Західної України.

Прес-служба Міжнародного фестивалю надії.